Usein kysyttyä

 

Minkälaisia paikkoja välitätte ja mille aloille?

Sekä määräaikaisia että vakituisia paikkoja assistentin tai apumiehen tehtävistä johtotason tehtäviin saakka. Alojamme ovat toimisto/taloushallinto, ICT-ala, teollisuus, asiakaspalvelu ja markkinointi.

 

Minkä pituisia toimeksiannot ovat?

Keikkojen pituuksissa puhutaan viikoista, kuukausista tai vuosista. Yleensä ne ovat useamman kuukauden mittaisia, keskimäärin 6-8 kuukautta, mutta toimeksiannoista voi myös muodostua useamman vuoden työsuhde. Monet keikat johtavat myös vakituiseen työpaikkaan.

 

Kertyykö minulle lomaa?

Vuosiloma kertyy vuosilomalain mukaan kuten muissakin työsuhteissa. Lyhyissä toimeksiannoissa ei aina ehdi pitämään lomaa, mutta tällöin pitämättä jäänyt vuosiloma korvataan sinulle lopputilin yhteydessä maksettavalla vuosilomakorvauksella. Emme koskaan maksa vuosilomakorvauksia joka tilin yhteydessä.

 

Kertyykö minulle eläkettä?

Eläke kertyy samalla tavalla kuin muistakin työsuhteista.

 

Saanko sairasajalta palkkaa?

Kyllä. Sairasajan palkanmaksu määräytyy työehtosopimuksesi mukaan. Monissa työehtosopimuksissa edellytetään, että työsuhteen on pitänyt kestää yli kuukauden, jotta sairasajan palkkaa maksetaan. Edellytyksenä on myös lääkärin tai terveydenhoitajan todistus.

 

Voinko tehdä ylitöitä?

Työntekijä ei voi ilman asiakasyrityksen suostumusta tai hyväksyntää tehdä ylitöitä, vaan ylityön teettäminen edellyttää asiakasyrityksen aloitetta. Edellytetään lisäksi, että työntekijä suostuu tekemään ylitöitä.

 

Joudunko karenssiin, jos kieltäydyn työtehtävästä?

Et, emme ole viranomainen, vaan yksityinen yritys. Sinä päätät haluatko ehdolle paikkaan vai et.